De Olde Lucashoeve

Fietsen rondom Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve

Rondom Natuurkampeerterrin "De Olde Lucashoeve", Lemele en de Lemelerberg vindt u volop bos en heide, maar ook riviertjes, weiland en  coulissenlandschappen.
Linderbeek, fietsen omgeving Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve 
Fietsknooppunten:
Aan de hand van de fietsknooppunten komt u in de wijde omgeving per fiets op de mooiste plekjes. Routekaarten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV (Tourist Info) Café De Driesprong in Lemele.

Ommen, Dalfsen, Raalte, Den Ham, Hellendoorn (met Avonturenpark en diverse musea), Nijverdal en Holten zijn goed per fiets bereikbaar en er zijn routes door het gehele Vechtdal en over de Sallandse Heuvelrug. Zelfs Duitsland ligt op fietsafstand (via Kloosterhaar 26 km).

In Lemele, Lemelerveld en Ommen zijn (elektrische) fietsen, mountain bikes en zelfs scooters te huur.
 

Fietstocht langs de Regge

Fietstochten:
De Olde Lucashoeve heeft enkele fietstochten op papier. Bijvoorbeeld langs de Regge richting Hellendoorn (misschien komt u wel een ijsvogeltje tegen).
Of richting Archem (langs Archemermaten naar de stuw) en Eerde, waar het de moeite loont om even af te stappen bij de Steile Oever of bij kasteel Eerde, waar een wandeling van 2,7 km is uitgezet over de statige lanenstructuur van het landgoed.
Lange afstandsfietsers vinden een uitdaging in de natuurkampeerroute Overijssel van 362 km die voert langs 13 natuurkampeerterreinen.

MOUNTAINBIKEROUTES
Fietsen over de berg, mountainbikeroutes 
Op de Lemelerberg vind je een spannende en uitdagende mountainbikeroute. De route is kort (13 km), maar krachtig! Vanwege het flinke hoogteverschil (182 meter) door de zandwallen in deze omgeving wordt er veel geklommen om vervolgens enigszins spectaculair te kunnen dalen. Het klimmen en dalen wordt afgewisseld met leuke en snelle singletracks en technische passages. Deze route is gerealiseerd door Landschap Overijssel in samenwerking met Cycling Lemelerveld.
In het Vechtdal zijn nog twee mountainbikeroutes. Deze twee zijn uitstekend te combineren met de route op de Lemelerberg.

En overnachten doe je natuurlijk op natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve.