De Olde Lucashoeve

Omgeving Lemele,

"De Olde Lucashoeve"

Natuurkampeerterrein "De Olde Lucashoeve" ligt aan de Kerkweg 30 in Lemele.
Lemele is een gezellig dorpje aan de voet van de Lemelerberg, Overijssel, te vinden in de driehoek Ommen - Raalte - Hellendoorn / Nijverdal.
De Stichting Landschap Overijssel, die eigenaar is van de Lemelerberg, heeft diverse prachtige wandelingen uitgezet waarop je kunt genieten van mooie vergezichten.
's Zomers kom je de schaapherder met de kudde tegen op de met heide begroeide hellingen.

Wandelen

Lemele valt onder de gemeente Ommen, wandelgemeente van het jaar 2013.
Naast wandelen op de Lemelerberg zijn er de LAW's het Pieterpad, het Reggepad, het Havezathepad, maar ook wandelaars die wat kortere routes zoeken komen aan hun trekken met mooie wandelroutes door het bos, de weilanden of langs het water van de Vecht of de Regge.

de Lemelerberg, gezien vanaf het fietspad langs de Regge

Fietsen

De alom bekende fietsknooppunten zijn ook in Lemele te vinden. Zelf je route uitzetten of een kant en klare route volgen, het kan! Daarnaast heeft "De Olde Lucashoeve" een aantal fietstochten op papier beschikbaar.
De fiets is een prima vervoermiddel om de omliggende plaatsen te bezoeken.
Voor de meer sportieve fietsers is er een pittige mountainbike route op de Lemelerberg uitgezet.

Rond het water

Dicht bij Lemele meandert de Regge, een kleine rivier met een rijk verleden. Je kunt er op varen, bijvoorbeeld met een kano of fluisterboot. Ook een tocht met de Enterse zomp, een replica van de boten die hier vroeger gebruikt werden, behoort tot de mogelijkheden.
Iets verder weg stroomt de Overijsselse Vecht en ook daar zijn vaarmogelijkheden.
En natuurlijk kun je een hengeltje uitgooien of lekker picknicken langs het water.

Activiteiten

Vanaf de camping kan van alles ondernomen worden. Natuur, rust en ruimte zijn bij de meeste kampeerders favoriet, maar ook een ballonvaart of zweefvliegen behoort tot de mogelijkheden. Een pitch en putt ligt aan de overkant van de camping en voor kunstliefhebbers zijn er meerdere galerieën binnen fietsafstand. Bezoek een boerderijwinkel of ga lekker naar de sauna.
Activiteiten genoeg en Harm en Marijke helpen je graag op weg.

Entree kasteel Eerde

Stad en Streek

Even genoeg natuur, rust en ruimte gehad? Dan biedt Ommen een keur aan mogelijkheden: gezellig winkelen, lekker uit eten, museumbezoek, stadswandeling of rondvaart op de Vecht, en 's zomers de Ommer Bissingh niet te vergeten.
Iets verder weg biedt Zwolle alle geneugten van de grote stad, theater, musea, winkels... Maar ook in Nijverdal kun je naar de film en daar vind je net als in Ommen en Luttenberg ook een Openluchttheater.
Kortom: in stad en streek rond Lemele is het goed vakantie vieren.