De Olde Lucashoeve

Omgeving Lemele: Stad en Streek

Lemele valt onder de gemeente Ommen in het Vechtdal.
 Ommen, Torentje
Het hele Vechtdal, maar zeker OMMEN, heeft kilometers wandel- en fietspaden. Maar je kunt in het stadje ook leuk winkelen en lekker eten (o.a. Grieks, Italiaans en Chinees) .
De ijsjes van Ekkelkamp, vlakbij de brug, zijn tot in de wijde omtrek bekend! 
Bezoek één van de molens, het tinnen soldaatjesmuseum, de oude kerk, het natuurinfocentrum, het bostheater of landgoed Eerde en Eerder Achterbroek.
Stadswandeling Ommen 
Een stadwandeling heeft ook zijn charme. Let bijvoorbeeld eens op de Stolpersteine. Of maak een rondje Ommen per tuk tuk of met een scooter of een rondvaart over de Vecht en de Regge.
HELLENDOORN heeft behalve het bekende Avonturenpark Hellendoorn ook een bakkerij- en ijsmuseum, het smederijmuseum “d’Oale Smederië”, een sterrenwacht, museumboerderij, blikkenmuseum, een korenmolen, diverse ateliers en landgoed Schuilenburg. Maar ook veel bospaden en fietspaden.
In NIJVERDAL kun je goed winkelen, vind je het Memory oorlogs- en vredemuseum, kun je bowlen en karten. In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug krijgt u alle informatie over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Een prima startpunt voor een wandeltocht.
 Regge, riviertje in de omgeving van Lemele
De Vecht doorsnijdt een deel van de gemeente DALFSEN dat een rijke historie kent met in de omgeving authentieke Sallandse boerderijen, prachtige landgoederen, havezaten, buitenplaatsen en het monumentale middeleeuwse kasteel Rechteren. Naast in het oog springende historische bouwwerken, fungeren moderne kunstwerken in en bij de dorpskernen als ware blikvangers. Eén van de bekendste is wel “De Zwevende Kei” net buiten het dorp Dalfsen. Net als in bovengenoemde plaatsen kun je er ook gezellig winkelen en lekker eten.
 
Een stad als Zwolle is bekend om museum de Fundatie, maar heeft oneindig veel meer te bieden!