De Olde Lucashoeve

Rond het water

De oude rivier de Regge is bijna geheel in oude glorie hersteld en meandert weer als vroeger.

de Regge 
In deze omgeving zijn verschillende vistrappen te vinden bij de stuwen in zowel de Regge als de Vecht. De 35 km lange IVN-fietstocht “Trappen langs de vistrappen” (in te korten tot 25 km) brengt u langs 3 vistrappen in de Regge. De vistrap op de foto bij Hancate is de oudste. In de Vecht zijn er vistrappen bij Junne, Vilsteren, Dalfsen en Hardenberg. Naast die in Hardenberg is een wildwaterbaan aangelegd.
 Vistrappen in de Regge
In Hellendoorn kun je meevaren met een Reggezomp of een fluisterboot huren bij Landgoed Schuilenburg. Sinds 2023 kunt u vanuit Ommen varen met de "Hanzestad Ommen". Een replica van een originele Vechtzomp, ook wel Enterse Zomp, zoals deze van ca.1700 tot ca.1930 op de Vecht en Regge voeren. Het is geen "lösse Zomp", zoals de andere Zompen op de Vecht en Regge, maar een zogenaamde "vast opgeboeide Zomp", geheel gebouwd van eikenhout door vrijwilligers onder leiding van een professionele Scheepsbouwmeester.  

Rederij Peters in Ommen verzorgt rondvaarten op de Vecht tussen Ommen en Dalfsen langs kasteel Rechteren en de monumentale sluis van Vilsteren.

Regge, varen en vissen 
Je kunt ook een motorboot, sloep of kano huren en desgewenst brengen ze u naar de laatste stuw in de Regge, startpunt voor een unieke kanotocht over de Regge en de Vecht.

Zwemmen:
In de Vecht in Ommen is een openlucht zwembad: recreatiebad  “d’ Olde Vechte”, net als in Lemelerveld (Natuurlijk Heidepark) en in Den Ham (De Groene Jager). Een overdekt zwembad vind je in Ommen: de Carrousel en in Nijverdal: Het Ravijn, dat ook een buitenbad heeft .

Nieuwsgierige koeien gaan roeien op de Regge