De Olde Lucashoeve

Activiteiten vanuit De Olde Lucashoeve

Fietsen, wandelen, vissen, kanovaren, zwemmen, golfen, ballonvaren, zweefvliegen: natuurkampeerterrein “De Olde Lucashoeve” is een ideaal vertrekpunt voor allerlei activiteiten.

Natuur, rust en ruimte:
De meeste van onze gasten komen voor de natuur, de rust en de ruimte en gaan vooral wandelen en fietsen. Maar als u eens iets anders wilt doen, is er keuze genoeg. Enkele voorbeelden.

De Olde Lucashoeve, Lemele, gezien vanuit een zweefvliegtuig

Pitch en Putt:
Aan de andere kant van de Kerkweg, ziet u onderaan de Lemelerberg de mooie 18 holes Pitch en Putt golfbaan “De Kleine Esch” liggen. Er is een leuk terras en een golfvaardigheidsbewijs is geen vereiste, maar mag wel. Een golfuitrusting is op de baan aanwezig. Indoor biljarten en bowlen kan er ook en voor wie van voetballen houdt is er de aparte 9 hole's voetgolfbaan, die het hele jaar door open is.

Koeien, kaas en kunst:
Koeien, kaas en kunst vindt u in Dalmsholte bij kaasboerderij  Heileuver, waar doorlopend exposities zijn van eigen grafisch werk en andere kunstenaars. Je mag er ook op het erf rondkijken, een koe aaien, koffie of thee pakken, lekkere streekprodukten of alleen een ijsje kopen in de boerderijwinkel.

Zweefvliegen:
Op 9 km afstand van “De Olde Lucashoeve”, aan de Langsweg te Lemelerveld, is het  zweefvliegveld gevestigd van Aero club Salland. Het is een fantastische belevenis om een keer een start mee te maken of drie proeflessen te nemen en de natuur van het Vechtdal en Salland van bovenaf te aanschouwen.

Ballonvaren:

Luchtballon vertrek vanaf De Olde Lucashoeve, Lemele

Spannend is het ook om van ons Natuurkampeerterrein op te stijgen met een luchtballon: je weet wel waar je vertrekt, niet waar je zult landen! Een ballonvaart is unieke ervaring en biedt gelegenheid voor het maken van prachtige foto’s.

Waar je land met je luchtballon weet je niet