De Olde Lucashoeve

Wandelen in de omgeving van

natuurkampeerterrein 

"De Olde Lucashoeve"

Lemele maakt deel uit van de gemeente Ommen (aan de Overijsselse Vecht), in 2013 uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Op de Lemelerberg vind je drie startpunten voor diverse wandelroutes.
 Start Drieling wandeling Lemelerberg
Vanaf de Drieling aan de Ledeboerweg vind je twee routes over de Lemelerberg.
 Startpunt diverse wandelingen over de Lemelerberg
Bovenop de Lemelerberg, bij het restaurant, starten meerdere wandelroutes over de Archemerberg, waarvan enkele je naar het hoogste punt leiden. Zoek naar Hirsch, de Dikke Steen en de ravijntjes.
 Hoogste punt Lemelerberg, wandelen
Onderaan de berg in Giethmen is een parkeerplaats aan de Oude Raalterweg waar een startpunt is voor wandelen of mountainbiken. Hier start de Archemerbergroute van 4,5 km.

De alom bekende wandelroutes Het Pieterpad (LAW9), Het Maarten van Rossumpad (LAW4) en het Overijssels Havezatenpad (LAW12) voeren door de schitterende omgeving van de Lemelerberg. De wandelroute E11 (Marskramerpad) komt in de buurt langs De Steile Oever/het riviertje de Regge, dat weer meandert als vroeger. 

Natuurkampeerterrein “De Olde Lucashoeve” biedt Pieterpadlopers een extra service: omdat er in Lemele geen openbaar vervoer is, kan de eigenaar van “De Olde Lucashoeve” desgewenst de wandelaars ophalen of brengen naar Hellendoorn of Ommen voor € 10,00 per rit of naar een volgend etappepunt tegen een kilometervergoeding.